Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Matsu El Recio

Matsu El Recio

€15,22
op voorraad
Barrique wijn Matsu El Recio (Sterke) uit de regio Toro Spanje past uitstekend bij grillgerechten, stevige vleesgerechten en stevige stoofschotels.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

El Recio betekent "de sterke". De Matsu El Recio is een veganistische rode wijn van biologisch-dynamische teelt. De druiven komen van wijnstokken die 90 tot 100 jaar oud zijn. De fermentatie vond plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 3 weken en de daaropvolgende malolactische fermentatie in Franse eikenhouten vaten. Frans eikenhouten vaten werden ook gebruikt voor de rijping over een periode van 14 maanden. Deze crianza is niet gefilterd en heeft een zachte klaring ondergaan. Het resultaat is een rode wijn met veel finesse en body.

De Spaanse wijn gemaakt van Tinta de Toro-druiven ruikt intens naar chocolade, vanille en donker fruit. De droge wijn is rond en zijdezacht in de mond. Een bijzondere romigheid gecombineerd met minerale en fruitige tonen kenmerkt de subtiele afdronk. De karakteristieke kracht van Toro-wijnen wordt gecombineerd met een uitstekende zachtheid in de mond.
De filigrane Matsu El Recio van Bodega Matsu past uitstekend bij grillgerechten, stevige vleesgerechten en stevige stoofschotels.

Jaargang 2021
Houdbaar tot 2028
Druivensoort 100% Tinta de Toro
Regio Toro
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.5
Restsuiker 5.8
Land ES
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad 5.0