Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Matsu El Picaro

Matsu El Picaro

€8,82
op voorraad
Bodega Matsu El Picaro Barrique-wijn uit de regio Toro Spanje is solo zeer lekker, maar is ook goed te combineren met middelzware gerechten.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Matsu El Picaro komt uit de Toro-teeltregio in het noordwesten van Spanje. Een 100% Tempranillo, hier Tinta de Toro genoemd, gevinifieerde jonge wijn. De druiven voor deze rode wijn worden biologisch-dynamisch verbouwd.

El Picaro betekent "de schurk". In het glas schittert de jonge wijn van Bodega Matsu met een intense violette kleur. De neus heeft een doordringend aroma van zwart fruit, zoals bramen of bosbes. Minerale tonen zijn heerlijk fris en complex, omgeven door een lichte zoetheid.
De smaak wordt ook gedomineerd door het fruit en de volheid die afkomstig is van de rijpe druiven. Ondanks zijn jeugdigheid is de wijn extreem vol en krachtig, wat te danken is aan de veroudering in Franse eikenhouten vaten en het feit dat agressieve filtering en klaring bewust vermeden werd.


De Matsu El Picaro is een vegan rode wijn en is solo zeer lekker, maar is ook goed te combineren met middelzware gerechten. Geniet van de droge rode wijn op een drinktemperatuur van 16-18 °C bij klassieke Spaanse gerechten zoals paella, tapas of belegen kaas.

Jaargang 2022
Houdbaar tot 2026
Druivensoort 100% Tinta de Toro
Regio Toro
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.5
Restsuiker 5.8
Land ES
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad 5.0