Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Lanzerac Sauvignon Blanc

Lanzerac Sauvignon Blanc

€12,42
op voorraad
Lanzerac Sauvignon Blanc. De afdronk is verrassend lang, met een levendige zuurgraad past de Lanzerac Sauvignon Blanc goed bij geitenkaastaartjes met gekarameliseerde uien of een zeevruchtensalade.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Lanzerac Sauvignon Blanc bestaat uit druiven van twee zeer verschillende wijngaarden. Een blok, al 19 jaar oud, ligt 450 meter boven zeeniveau. Deze druiven zorgen voor de complexiteit van de wijn. Het andere blok, slechts 4 jaar jong, brengt frisheid in de wijn.

Om hittestress voor de druiven te voorkomen, werden ze in de vroege ochtenduren geoogst. Na nog een selectie in de kelder vond het persen plaats bij een temperatuur van rond de 14°C. De schillen bleven ongeveer 6 uur in contact met de puree. Daarna volgt de fermentatie over een periode van 10 dagen bij een temperatuur van 12 tot 14°C.

De Lanzerac Sauvignon Blanc ontwikkelt een veelheid aan aroma's in de neus. Groene appel kan worden gevonden, evenals tonen van Aziatisch fruit, peer, witte perzik en citroengras. In de mond is een brede vorm van mineraliteit en een zachte romigheid waarneembaar. De afdronk is verrassend lang.

Met een levendige zuurgraad past de Lanzerac Sauvignon Blanc goed bij geitenkaastaartjes met gekarameliseerde uien of een zeevruchtensalade.

 

Jaargang 2022
Houdbaar tot 2026
Druivensoort Sauvignon Blanc
Regio Stellenbosch
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker 2.9
Land ZA
Ph waarde 3.35
GTIN
Zuurgraad 5.6