Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Lanzerac Mrs. English Chardonnay

Lanzerac Mrs. English Chardonnay

€28,42
op voorraad
De Lanzerac Mrs. English Chardonnay past uitstekend bij gerookte zalm, witte vis, varkensvlees of kip en romige pastagerechten.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

In 1914 kocht Elizabeth Katherina English de boerderij Schoongezicht en doopte het later om tot Lanzerac. In de jaren die volgden werd op de Kaap één van de modernste wijnhuizen van die tijd gevestigd. Deze prachtige Chardonnay is gemaakt als eerbetoon aan deze indrukwekkende vrouw.

De Lanzerac Mrs. English Chardonnay komt van een enkele wijngaard in de Jonkershoekvallei. De wijnstokken zijn meer dan 20 jaar oud en liggen 375 meter boven de zeespiegel. De Zuid-Afrikaanse wijn schittert stroblond in het glas en de neus is gevuld met citrusaroma's.

De heerlijk complexe wijn is vol en lang in de mond. Het gebruik van nieuwe en gebruikte vaten geeft de witte wijn een duidelijke balans, veel karakter en een zeer mooie balans. Het uitstekende fruitkarakter rondt de Mrs. English Chardonnay uitstekend af. Het hoge bewaarpotentieel zorgt ervoor dat de wijn de komende 10 jaar kan genieten.

De Lanzerac Mrs. English Chardonnay past uitstekend bij gerookte zalm, witte vis, varkensvlees of kip en romige pastagerechten.

 

Jaargang 2021
Houdbaar tot 2027
Druivensoort 100% Chardonnay
Regio Stellenbosch
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker 3.9
Land ZA
Ph waarde 3.57
GTIN
Zuurgraad 5.8