Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Lanzerac Merlot

Lanzerac Merlot

€14,42
op voorraad
De Lanzerac Merlot gaat heerlijk samen met kalfskoteletten met portabello-paddenstoelen, gnocchi in paprikasaus met krokante pancetta of romige Gruyere Parmezaanse risotto.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Lanzerac Merlot is afkomstig van de wijngaarden van de Jonkershoek Valley (vallei) bij Stellenbosch, die op hun beurt zijn onderverdeeld in vier verschillende wijngaardblokken met een leeftijd tussen de 9 en 17 jaar. Samen beslaan deze blokken een oppervlakte van 8,22 hectare. De 4 wijngaarden liggen op een hoogte van 125 - 400 meter boven zeeniveau en bestaan ​​voornamelijk uit dieprode, verrotte granietbodems.

Bij aankomst in de kelder werden de druiven met de hand gesorteerd en ontsteeld. De losse bessen ondergingen vervolgens nog een handmatige sortering voordat ze licht werden geplet. De fermentatie vond plaats in roestvrijstalen tanks met tweemaal per dag overpompen. Kleur en smaken konden optimaal worden geëxtraheerd. Een selectie van 2e en 3e vulling Franse eikenhouten vaten werden gebruikt om de Merlot 12 maanden te rijpen. Door regelmatig te rekken werd het optimale tijdstip voor het rijpingsproces bereikt. Deze smakelijke Lanzerac Merlot biedt alles wat een Merlot-liefhebber zich kan wensen en meer.

Geconcentreerd bramenfruit omlijst met zoete vanilletonen en kruidige aroma's in de neus. De tannines voegen complexiteit toe en ondersteunen zachtjes de smaken van pruimen, zwarte kers en gekookte aardbeienpuree en donkere chocolade. Een lange, geïntegreerde afdronk rondt de wijn in stijl af.

De Lanzerac Merlot gaat heerlijk samen met kalfskoteletten met portabello-paddenstoelen, gnocchi in paprikasaus met krokante pancetta of romige Gruyere Parmezaanse risotto.

 

Jaargang 2022
Houdbaar tot 2028
Druivensoort Merlot
Regio Stellenbosch
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker 3.9
Land ZA
Ph waarde 3.56
GTIN
Zuurgraad 5.9