Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Jean Bousquet Chardonnay

Jean Bousquet Chardonnay

€10,82
op voorraad
Deze witte wijn is ideaal om te genieten bij voorgerechten, zeevruchten en visgerechten bij een aanbevolen drinktemperatuur van 10-12 °C.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Jean Bousquet Chardonnay rijpte eerst in roestvrijstalen tanks, daarna 4 maanden op fles. In tegenstelling tot andere wijnen heeft deze Chardonnay bewust geen houtlagering ondergaan. Dit maakt de witte wijn een perfecte begeleider van gerechten met unieke fruitaroma's. De druiven van de wijnmakerij Domaine Bousquet komen uit de regio's Mendoza en Tupungato in Argentinië, die op een hoogte van 1000 meter uitstekende klimatologische omstandigheden bieden om de wijnstokken te laten rijpen.

De variëteit Chardonnay komt uit de biologische landbouw en is lichtgeel van kleur met groene reflecties. In de neus wordt de Jean Bousquet Chardonnay gekenmerkt door aroma's van tropisch fruit met tonen van bloemen en citrus. Aangekomen in de mond, ontvouwt de droge witte wijn aroma's van appel, peer en limoen met een lichte noot van zoete kruiden. De finale is schoon en fris met frisse zuren.

Deze witte wijn is ideaal om te genieten bij voorgerechten, zeevruchten en visgerechten bij een aanbevolen drinktemperatuur van 10-12 °C.

 

Jaargang 2023
Houdbaar tot
Druivensoort Chardonnay
Regio Mendoza, Tupungato
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 1.3
Land AR
Ph waarde 3.40
GTIN
Zuurgraad 5.6