Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Hensel Höhenflug Merlot

Hensel Höhenflug Merlot

€19,94
op voorraad
Probeer de Hensel Höhenflug Merlot met eendenborst of gebakken kip. Deze wijn is ook een uitstekende begeleider van een kaasplankje.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De merlot-druif is een van de meest populaire druivensoorten en wordt bijna over de hele wereld verbouwd. Het is echter zeer veeleisend om er een wijn van topkwaliteit van te maken. Dat is wijnhuis Henselwein gelukt met de hooggelegen Merlot.

De druiven van deze wijn worden zo laat mogelijk geoogst om de laatste zonnestralen van het jaar te vangen. Hierdoor ontstaat dan een zeer geconcentreerde wijn in een intens kersenrood. De wijn ruikt heerlijk naar rijpe morellen en bosbessen. Vlierbes en een lichte rokerige toon complementeren de indrukken in de neus. In de mond is de Hensel Höhenflug Merlot vol smelt en een exotisch kruid. De Merlot, gerijpt in nieuwe Barriques, heeft heldere maar zachte tannines, gepaard met volheid en een sterke body. Een rode wijn uit de Palts om verliefd op te worden.

Probeer de Hensel Höhenflug Merlot met eendenborst of gebakken kip. Deze wijn is ook een uitstekende begeleider van een kaasplankje.

 

Jaargang 2019
Houdbaar tot 2026
Druivensoort Merlot
Regio Pfalz
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker 5.0
Land DE
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad 5.2