Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Delheim Grand Reserve 2015

Delheim Grand Reserve 2015

€29,03
op voorraad
De Grand Reserve 2015 van wijnmakerij Delheim is een uitstekende begeleider van elk heerlijk gerecht met rund- of lamsvlees. De droge rode wijn is ook een geweldige aanvulling op paddenstoelenrisotto of sterke kaas.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

In tegenstelling tot de vintage van 2014 bevat de Delheim Grand Reserve 2015 aanzienlijk meer Merlot. De dominante Cabernet Sauvignon komt uit drie verschillende blokken, die allemaal in de regio Stellenbosch liggen. Merlot en Cabernet Franc groeien op de hellingen van het Klapmutskop-gebergte. De wijnstokken voor de prachtige cuvée zijn minstens 10 jaar oud, sommige zelfs ouder dan 20 jaar. Een garantie voor de buitengewone diepte en structuur van deze droge wijn.

Alle druiven zijn met de hand geplukt om een ​​zo groot mogelijke voorselectie te maken. Tijdens de fermentatie werden de druiven drie keer per dag omgedraaid om de maximale hoeveelheid aroma uit de druiven te halen. Het hele proces was onderworpen aan strikte temperatuurcontroles. Na 16 maanden rijping van de drie druivenrassen was de rijpheid van de Merlot bepalend voor de unie en daarmee de vermenging van het eindproduct. Uiteindelijk rijpte de Delheim Grand Reserve nog 4 maanden in gebruikte eikenhouten vaten van 300 liter.

Een robijnrode, zeer donkere kleur schittert in het glas. De neus wordt verwend met aroma's van munt, cassis en truffel. Fijne tonen van rode bessen maken het geheel af. In de mond is er een prachtige fruitnoot, die zelfs met de grote volheid en kracht van de wijn behouden blijft.

De Grand Reserve 2015 van wijnmakerij Delheim is een uitstekende begeleider van elk heerlijk gerecht met rund- of lamsvlees. De droge rode wijn is ook een geweldige aanvulling op paddenstoelenrisotto of sterke kaas. Een heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn, ook om te grillen.

 

Jaargang 2015
Houdbaar tot 2033
Druivensoort 84% Cabernet Sauvignon, 11% Merlot, 5 % Cabernet Franc
Regio Stellenbosch
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.5
Restsuiker 2.6
Land ZA
Ph waarde 3.62
GTIN
Zuurgraad 6.0