Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Conti Zecca I Quattro Gold Primitivo di Manduria

Conti Zecca I Quattro Gold Primitivo di Manduria

€10,42
op voorraad
Bij een aanbevolen drinktemperatuur van 16 °C begeleidt de Quattro Gold Primitivo ideaal gerechten uit zijn thuisland en omgeving zoals: stevige lamsgerechten, authentieke pastaspecialiteiten of typisch Apulische gerechten zoals gehaktballen met tuinbonen
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Conti Zecca I Quattro Gold Primitivo di Manduria is een werkelijk briljante vertegenwoordiger van zijn thuisland. Met uitgesproken aroma's van donkerrode kersen en een vleugje kruiden en chocolade tovert hij de Apulische zon op je gehemelte.

De vroege oogst van de Primitivo-wijnstok in augustus geeft de Quattro Gold Primitivo Manduria ("primo", "eerste") een deel van de naam. Het unieke druivenras met verschillend rijpende bessen op één tros is een van de meest geteelde rode wijndruiven in Italië.

Deze diepblauwe wijnstok, die alleen met de hand kan worden geoogst, geeft de rode wijn uit Salento in de regio Apulië een sterke rode kleur en een uitgesproken boeket met uitbundige aroma's van rijp, donker fruit en kruiden. Daarnaast zorgt een aandeel van 15% autochtone druivenrassen uit Apulië voor waardevolle accenten die de wijn een goede structuur geven en het gehemelte zachtjes flatteren.

Bij een aanbevolen drinktemperatuur van 16 °C begeleidt de Quattro Gold Primitivo ideaal gerechten uit zijn thuisland en omgeving zoals: stevige lamsgerechten, authentieke pastaspecialiteiten of typisch Apulische gerechten zoals gehaktballen met tuinbonenpuree.

Jaargang 2021
Houdbaar tot 2027
Druivensoort 85% Primitivo, 15% andere Rebsorten
Regio Salento
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.5
Restsuiker 11.0
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad 5.3