Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Conte di Campiano Appassimento

Conte di Campiano Appassimento

€8,42
op voorraad
Geniet van deze halfdroge rode wijn op een drinktemperatuur tussen 18 en 20 °C met pittige pasta, rood vlees of belegen kaas.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Conte di Campiano Appassimento belooft een culinaire reis van de zintuigen naar Italië met zijn expressieve smaakervaring van sterke aroma's en fijne kruiden. Het uitgebalanceerde maar complexe boeket verleidt de zintuigen met geuren van kersen, pruimen, kaneel en vanille, evenals delicate tonen van donkere chocolade en geselecteerde kruiden. Deze uitgebalanceerde combinatie geeft de rode wijn uit Apulië zijn milde karakter en subtiele bittere smaak in de afdronk. De fijn gepolijste tannines zorgen ook voor balans in de mond.

De wijnmakerij Conte di Campiano in Apulië, die verschillende onderscheidingen heeft ontvangen, kan terugkijken op een lange traditie. Om deze rode wijn te verfijnen worden de Negroamaro-druiven na de oogst eerst gedroogd om de suikerconcentratie in de bessen te verhogen. Zo krijgt de Appassimento zijn onnavolgbare smaak en robijnrode kleur.

Geniet van deze halfdroge rode wijn op een drinktemperatuur tussen 18 en 20 °C met pittige pasta, rood vlees of belegen kaas.

 

Jaargang 2021
Houdbaar tot 2028
Druivensoort Negroamaro
Regio Apulien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker 12.4
Land IT
Ph waarde 3.40
GTIN
Zuurgraad 6.0