Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Chateau Roc de Segur Bordeaux AOC 2019

Chateau Roc de Segur Bordeaux AOC 2019

€7,42
op voorraad
Deze wijn is op zichzelf net zo overtuigend als in combinatie met gesmoorde, gegrilde of belegen kaas. Omdat hij echter nog vrij jong is, moet u de Roc de Segur minstens een uur laten decanteren.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Deze klassieke rode Bordeaux komt uit de Entre-Deux-Mers, oftewel het gebied tussen de rivieren Garonne en Dordogne, en we kunnen beamen dat het een uitzonderlijk goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Ook de uitstekende vintage 2019, die in een reeks met 2015, 2016 en 2018 genoemd mag worden, speelt natuurlijk ook een belangrijke rol.

De wijnstokken van deze cuvée, die voor 70% uit Merlot, 27% Cabernet Sauvignon en 3% Cabernet Franc bestaat, zijn gemiddeld meer dan 30 jaar oud. De Roc de Segur wordt gevinifieerd in stalen tanks en rijpt daar nog 10 maanden, wat leidt tot een buitengewone frisheid en fruitigheid van dit druivensap.

Frambozen en vele andere aroma's van rood fruit begroeten ons in de neus. De body is mooi vol en van goede structuur, met zijdezachte en reeds goed geïntegreerde tannines. De afdronk is indrukwekkend lang.

Deze wijn is op zichzelf net zo overtuigend als in combinatie met gesmoorde, gegrilde of belegen kaas. Omdat hij echter nog vrij jong is, moet u de Roc de Segur minstens een uur laten decanteren. Het moet echter ook een houdbaarheid van enkele jaren hebben.

 

Jaargang 2019
Houdbaar tot 2026
Druivensoort Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Regio Bordeaux
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad