Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Château Malescasse Haut-Médoc Cru Bourgeois AOP 2014

Château Malescasse Haut-Médoc Cru Bourgeois AOP 2014

€24,82
op voorraad
Een perfecte wijn om te combineren met lamsbout of gegrild voedsel. Natuurlijk ook een geweldige solo-ervaring! Wij adviseren de wijn minimaal een half uur te decanteren.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Château Malescase, gelegen in de Haut-Médoc, is al jaren een van de onbezongen sterren van deze appellatie. Dat de ontwikkeling nooit heeft stilgestaan, maar dat de wijnen steeds beter werden – tegen verrassend consistente en gematigde prijzen – bleef bijna een geheim. Dit zou nu voorbij moeten zijn. In 2020 is Château Malescase verheven tot de rang van Cru Bourgeois Exceptionnel, het hoogste niveau dat binnen deze classificatie behaald kan worden.

De Malescasse uit 2014, de eerste vintage met de medewerking van ster-oenoloog Stéphane Derononcourt, kan hier ook debet aan zijn. 54% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon en 10% Petit Verdot vormen een ronde assemblage in de beste zin van het woord, waarbij de malolactische gisting plaatsvindt in houten vaten, met 35% nieuwe vatinhoud en de wijn eindelijk mocht rijpen in de vaten gedurende een volledige 14 maanden.

Een robijnrode kleur begroet ons, in de expressieve neus komen zwarte bessen, bramen en frambozen tegen, allemaal met een mooie, rijpe toon. Aroma's van geroosterde mokka geven de wijn veel elegantie en complexiteit. Zeer rond en vol in de mond, met een perfect samenspel van zuur en alcohol. De tannines zijn zijdezacht en zorgen voor een bijzonder langdurige en intense afdronk.

Een perfecte wijn om te combineren met lamsbout of gegrild voedsel. Natuurlijk ook een geweldige solo-ervaring! Wij adviseren de wijn minimaal een half uur te decanteren.

Jaargang 2014
Houdbaar tot 2032
Druivensoort 54% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot
Regio Bordeaux
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad