Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Château Malescasse Haut-Médoc Cru Bourgeois AOP 2018

Château Malescasse Haut-Médoc Cru Bourgeois AOP 2018

€25,92
op voorraad
Door zijn intensiteit een wijn die solo bijzonder indrukwekkend is. Maar ook een prima partner voor wild, goulash of pasta.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Château Malecasse 2018 is een weerspiegeling van deze uitzonderlijke vintage. Malescasse, sinds 2012 eigendom van Phillipe Austruy, heeft sindsdien een bewonderenswaardige vlucht gemaakt. De toewijding en investering die in Malescasse is gestoken, is nu beloond met de classificatie als Cru Bourgeois Exceptionel in 2020.

Voeg daar een bijzonder jaar als 2018 aan toe, en het resultaat kan alleen maar een geweldige wijn zijn!

Het druivensap, bestaande uit 60% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon en 5% Petit Verdot. De rode wijn maakt indruk met diepe donkere en violette reflecties. Veel zwarte kersen, bramen, karamel en wat munt in de neus. Over het geheel genomen veel druk, veel fruit en een romigheid en zoetheid die nog steeds niet aan complexiteit ontbreekt. Het is dus geen "fruitcompote", maar een weelderig aroma, gecompenseerd door fijne tannines en een zeer lange afdronk.

Deze charmeur heeft nog een lang leven voor zich en heeft er nog baat bij om even te wachten tot hij volledig ontwikkeld is in de fles. Dit zou rond 2025 het geval moeten zijn. Maar als u helemaal niet kunt wachten, moet u de Château Malecasse 2018 minstens 1-1 1/2 uur van tevoren decanteren.

Door zijn intensiteit een wijn die solo bijzonder indrukwekkend is. Maar ook een prima partner voor wild, goulash of pasta.

Jaargang 2018
Houdbaar tot
Druivensoort 60% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot
Regio Bordeaux
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.5
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad