Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Château Greteau Médeville Bordeaux Supérieur AOP 2016

Château Greteau Médeville Bordeaux Supérieur AOP 2016

€8,76
op voorraad
Solo, als een heerlijke alledaagse Bordeaux, of in combinatie met gegrild vlees, vleespasteitjes, wild, eend, kwartel of belegen kaas.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Deze spotprijs, Bordeaux Supérieur uit Entre-Deux-Mers is een klassieke blend van Cabernet Sauvignon, Merlot en een beetje Cabernet Franc. Het jaar 2016 produceerde topwijnen in bijna heel Bordeaux; de 2016 Greteau Médeville is daar ook een indrukwekkend bewijs van.

De leden van de familie Médeville zijn wijnbouwers in Bordeaux sinds 1826 en ondertussen 7 generaties lang. Ze noemen nog eens zes châteaux de hunne en beheren die op een biologische manier, met de grootst mogelijke bescherming van de natuur en het laagst mogelijke gebruik van chemicaliën. Greteau Médeville is een van hun paradepaardjes, met een oppervlakte van slechts 9 hectare.
Een eerder terughoudend gebruik van hout ondersteunt het fruitige en mooi uitgebalanceerde karakter van deze wijn, die heerlijk rond en verleidelijk is.

Helder en helder granaatrood; intense aroma's van kersen, zwarte bessen en kruiden in de neus. Zeer fluweelzacht in de mond met veel fruit, Amarena kersen en volle body. Daarnaast een lange en ook fruitige afdronk, de tannines ondersteunen de structuur van de wijn, maar zijn gepolijst en al goed geïntegreerd.

Vandaag al op dronk na wat decanteren, zal deze wijn zeker nog zeker vijf jaar veel plezier beleven.

Solo, als een heerlijke alledaagse Bordeaux, of in combinatie met gegrild vlees, vleespasteitjes, wild, eend, kwartel of belegen kaas.

Bordeaux is nooit goedkoper!

Jaargang 2016
Houdbaar tot 2026
Druivensoort Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Regio Bordeaux
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.0
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad