Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Château de Pitray Côtes de Castillon 2016

Château de Pitray Côtes de Castillon 2016

€12,88
op voorraad
Wij raden de droge Bordeaux aan bij alles wat gegrild is, wild, gehakt, rosbief, kaas of zelfs als solowijn in een gezellige sfeer.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Château de Pitray 2016 is simpelweg een sensatie qua kwaliteit en prijs-prestatieverhouding. De vintage van 2016 wordt beschouwd als een uitstekende vintage in Bordelais en produceerde, naast de jaren 2009 en 2010, het beste dat Bordeaux te bieden heeft in zijn moderne geschiedenis.

Het wijnhuis is gelegen in de appellation Castillon Côtes de Bordeaux, op het kalksteen- en kleiplateau van Gardegan, op de rechteroever van de Gironde, op slechts 8 km van Saint-Émilion. Dit prachtige kasteel is al 600 jaar eigendom van de Pitrays en zou een waardige setting zijn voor elke Harry Potter-film. De uitzonderlijke klei- en kalksteengrond biedt uitstekende omstandigheden voor Merlot, die 75% van deze blend uitmaakt. 23% Cabernet Franc en 2% Malbec completeren de cuvée van de Pitray 2016. In de wijngaard wordt zo zorgvuldig mogelijk omgegaan met de natuur. Er worden bijvoorbeeld geen herbiciden gebruikt.

De Franse rode wijn rijpte 12 maanden in Barriques en maakt indruk door zijn harmonie en elegantie. Hij is al op dronk, maar belooft de komende 5-8 jaar nog lang drinkplezier te hebben. In ieder geval heeft het baat bij minimaal een uur decanteren voordat het wordt gedronken. Bijzonder aangenaam zijn de aroma's van donker, rijp fruit, zoals bosbessen, bramen en wilde aardbeien, omlijst door ronde en fijne tannines. Niets mis hier, het hout ondersteunt de finesse van de wijn en overschaduwt deze niet.

De Château Pitray 2016 heeft een prachtig gedefinieerd, nauwkeurig boeket met tonen van bramen en aardbeien, het hout is goed geïntegreerd. Medium body in de mond met fijne tannines, niet te diep, maar zeer goed in balans met een zijdezachte afdronk. De wijn wordt sterk aanbevolen, vooral omdat deze meestal een zeer goede prijs heeft.

Wij raden de droge Bordeaux aan bij alles wat gegrild is, wild, gehakt, rosbief, kaas of zelfs als solowijn in een gezellige sfeer.

Jaargang 2016
Houdbaar tot 2027
Druivensoort 75% Merlot, 23% Cabernet Franc, 2% Malbec
Regio Bordeaux, Côtes de Castillon
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad