Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Chateau Charmail Haut Medoc AOC 2018

Chateau Charmail Haut Medoc AOC 2018

€24,42
op voorraad
Deze elegante en evenwichtige Haut-Médoc is al op dronk, maar pas na ongeveer een uur decanteren. Maar dan moet het nog minimaal 15 jaar meegaan, mits goed bewaard uiteraard.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Château Charmail staat bekend om het produceren van wijnen die vaak beduidend beter scoren dan hun prijs doet vermoeden. Charmail, geclassificeerd als Cru Bourgeois Exceptionnel, werd in de jaren tachtig overgenomen door Oliver Seze en onderworpen aan een ‘paardenkuur’ van vernieuwing totdat de wijnen terugkeerden naar het niveau van het terroir waarop hun wijnstokken groeien. Als buurman van Sociando-Mallet en Phélan-Ségur is de Gironde niet ver en behoort de wijn inmiddels tot de beste van de Haut-Médoc. Seze werkt nog steeds als adviseur, maar heeft het wijnhuis overgedragen aan het team Bernard d'Halluin en zijn dochter Marie.

2018 is het eerste jaar van de "Dream Trilogy" 2018, 2019 en 2020, die uitstekende wijnen produceerden in Bordelais. De cuvée bestaat uit 40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 12% Cabernet Franc en 8% Petit Verdot.

De aantrekkingskracht van deze wijn bestaat uit de romigheid en het fijne fruit, met onderliggende zoete aroma's. Blauwe en zwarte bessen, cassis, tabak en chocolade verrukken de neus. Zijdeachtig in de mond, met een medium volle body, geroosterde tonen van hout die niet domineren en gepolijste tannines. De afdronk duurt lang.

Deze elegante en evenwichtige Haut-Médoc is al op dronk, maar pas na ongeveer een uur decanteren. Maar dan moet het nog minimaal 15 jaar meegaan, mits goed bewaard uiteraard.

De 2018 biedt veel drinkgenot met een uitstekende prijs/prestatieverhouding. Edele Bordeaux-genot kan niet goedkoper!

 

Jaargang 2018
Houdbaar tot 2037
Druivensoort 40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 12% Cabernet Franc, 8% Petit Verdot
Regio Bordeaux, Haut-Médoc
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.5
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad