Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Château Castagnac Raphaël Merlot Sans Sulfites - Sulfitarm Bordeaux AOC 2019

Château Castagnac Raphaël Merlot Sans Sulfites - Sulfitarm Bordeaux AOC 2019

€8,06
op voorraad
Een fantastische wijn voor een gezellige avond rode wijn drinken maar ook zeker een goed gezelschap bij een mooi stuk rundvlees van de barbecue.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
 • Geen verzendkosten
  Bij een bestelling boven de €100,-
 • Ruim assortiment
  Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
 • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
  Rechtstreeks van de wijnboer
 • Duurzaam en ecologisch
  Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Wij bij Altijddebestewijn.nl zijn altijd op zoek naar iets spannends en nieuws uit de wondere wereld van wijn. We leerden deze specialiteit kennen van Fronsac in Bordelais, een droge wijn "Sans Sulfites", dus zonder toegevoegde zwavel, met een schattig jongetje op een tractor op het etiket. De kleine boef is Raphaël, de zesde generatie van de familie Coudert, eigenaar van Château Castagnac en die graag meehelpt in de wijngaard,  op de tractor natuurlijk. Het Château Castagnac Raphaël Merlot is dan ook naar hem vernoemd.

Château Castagnac werkt momenteel aan het behalen van het HEV-label (hoge milieuwaarde), een prijs voor duurzame Franse wijnbouw. Bovendien worden bij de productie geen sulfieten gebruikt. Dit betekent dat de histaminewaarde ook laag is in deze sulfietarme rode wijn.

100% Merlot, van wijnstokken die gemiddeld 25 jaar oud zijn, fermentatie wordt uitgevoerd met alleen natuurlijke gisten. Er wordt ook alleen zeer zorgvuldig gefilterd voor het bottelen.

De Château Castagnac Merlot Raphaël is net zo sympathiek als de kleine Raphaël zelf. Fruitig, veel typische pruimenaroma's van Merlot, donkere bessen, hazelnoten en wat olijven zorgen samen voor een opwindende en uiterst afgeronde drinkervaring.

James Suckling is enthousiast over deze wijn uit Bordeaux en beoordeelt de Château Castagnac Merlot Raphaël met 99 punten.

 

Jaargang 2019
Houdbaar tot 2025
Druivensoort Merlot
Regio Bordeaux
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad