Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bodegas Armas de Guerra Mencia Crianza DO

Bodegas Armas de Guerra Mencia Crianza DO

€9,82
op voorraad
De Armas de Guerra Mencia Crianza bevindt zich momenteel op het hoogtepunt van zijn drinkrijpheid en kan nog drie tot vier jaar worden gedronken. Het is een ideale begeleider van alle stevige vleesgerechten.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Deze crianza uit de regio Bierzo is gemaakt van 100% Mencia-druiven, een inheemse druivensoort uit het noordwesten van Spanje. De laatste jaren komen er steeds meer heerlijk elegante wijnen uit deze opkomende regio. Een daarvan is de Armas de Guerra Mencia Crianza van de wijnmakerij Bodegas Armas de Guerra.

De druiven voor deze wijn rijpen op bush-wijnstokken die 65-85 jaar oud zijn en groeien op gronden die voornamelijk uit klei en leisteen bestaan. De wijngaarden liggen zo'n 450 tot 600 meter boven zeeniveau. De oogst gebeurt met de hand. Na fermentatie in roestvrij staal en beton gedurende bijna 50 dagen, rijpt de droge rode wijn 12 maanden in Franse eikenhouten vaten.

De kleur van de Armas de Guerra Mencia Crianza is diep kersenrood met lichtreflecties aan de randen. De wijn verspreidt een geur van rijp rood en zwart fruit. Een heldere minerale toon en fijne houttonen zijn ook merkbaar. In de mond is er een weelderige frisheid en vlezigheid. De tannines zijn zijdezacht en soepel. De afdronk gaat gepaard met een noot van pepermunt. Dit onderstreept nogmaals het bijzondere aroma van deze wijn.

De Armas de Guerra Mencia Crianza bevindt zich momenteel op het hoogtepunt van zijn drinkrijpheid en kan nog drie tot vier jaar worden gedronken. Het is een ideale begeleider van alle stevige vleesgerechten.

Categorie: Rode Wijnen
Jaargang: 2016
Houdbaarheid: 2026
Wijnmakerij/Merk: Bodegas Armas de Guerra
Regio: Castilla y Leon, Bierzo
Land: Spanje
Druivensoort: 100% Mencia
Smaak: droog
Alcoholgehalte: 13,5% vol
Aanbevolen drinktemperatuur: 16-18 °C
Inhoud: 0,75 liter
GTIN 8421249300362

Jaargang 2018
Houdbaar tot 2028
Druivensoort 100% Mencia
Regio Castilla y León, Bierzo
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 13.5
Restsuiker
Land ES
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad