Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bibi Graetz Colore 2018

Bibi Graetz Colore 2018

€264,43
op voorraad
Van deze prachtige wijn zijn slechts 9.000 flessen geproduceerd. De wijn zal zeker in drinkgenot toenemen met nog enkele jaren flesrijping. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onder andere James Suckling 99 van de 100 punten toekende, Robert Parker en D
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Heel wat wijncritici beweren dat Bibi Grätz's Colore 2018 de beste vintage is die hij tot nu toe heeft gevinifieerd. Uiteindelijk is het natuurlijk aan iedereen om voor zichzelf te oordelen.

Na een interne proeverij door ons team op 5 november 2020 kunnen we niet anders zeggen dan dat het een uitzonderlijk goede jaargang is. Net als bij de Testamatta komen de druiven van wijnstokken en zijn tussen de 80 en 135 jaar, wat zeker bijzonder is. Deze basis zorgt voor een wijn die niet alleen zeer geconcentreerd en krachtig is, maar ook homogeen, rond en elegant. Het creëren van deze balans is zeer verrassend.

Na het uitschenken in het glas (we hadden de wijn 2 uur eerder gedecanteerd) een intens aroma van kersen en frambozen op de neus. Gevolgd door kruidige tonen en de geur van een bloemenweide. Een heldere zuurgraad zorgt voor een fris en subtiel boeket. In de mond is de Bibi Grätz Colore 2018 complex en krachtig met fijne verfijning. Geconcentreerde drop en zelfs wat tabak in de afdronk.

Jaargang 2018
Houdbaar tot 2042
Druivensoort Sangiovese, Canaiolo, Colorino
Regio Toskana
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad