Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Antiche Terre Valpolicella Ripasso DOC Superiore

Antiche Terre Valpolicella Ripasso DOC Superiore

€11,82
op voorraad
De Antiche Terre Valpolicella Ripasso DOC Superiore past goed bij gegrild en geroosterd rood vlees, truffelrisotto, gegrilde groene asperges met knoflook en vleeswaren.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Vaardigheid, passie en werk creëren de Antiche Terre Valpolicella Ripasso DOC Superiore op de wijnmakerij Antiche Terre. Omgeven door terrassen vol wijngaarden aan de rand van Valpolicella heeft de bekende rode wijn zijn oorsprong. Corvina Veronese-, Corvinone- en Rondinelle-druiven worden volgens de traditie geheel met de hand geplukt om de planten zo min mogelijk te belasten en de kwaliteit van de druiven intact te houden.

Na een zorgvuldige persing van de druiven en 10 dagen fermentatie bij 25°C, wordt de wijn gefilterd en opgeslagen in roestvrijstalen tanks. Dit wordt gevolgd door een tweede gisting, typisch voor Ripasso, op de droes van de Amarone. Dit duurt 4-5 dagen. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden op Frans eiken.

Deze complexe rode wijn heeft een diepe robijnrode kleur in het glas. De neus toont fruitige tonen van kersen, chocolade en verse kruiden. Een volledig gestructureerde wijn met een volle en zachte smaak en een perfecte balans tussen tannines en zuren.

De Antiche Terre Valpolicella Ripasso DOC Superiore past goed bij gegrild en geroosterd rood vlees, truffelrisotto, gegrilde groene asperges met knoflook en vleeswaren.

 

Jaargang 2020
Houdbaar tot 2030
Druivensoort Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella
Regio Venetien
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker
Land IT
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad