Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Altos R Tempranillo

Altos R Tempranillo

€8,42
op voorraad
Altos R Tempranillo uit de Rioja Spanje. De wijn toont vers fruit en de typische kruiden van een jonge Alavesa rode wijn.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Dit prachtige wijnhuis is gelegen in het koele en frisse stukje van de Rioja, om precies te zijn in het dorpje Elvillar aan de voet van de Sierre Cantabria. Wijnhuis Altos R heeft de mooiste en hoogte wijnvelden in de rioja. Tot wel zevenhonderd meter hoog liggen de wijngaarden gevuld met de Tempranillo druif. Wijnmaker Jean Marc Sauboua is trots op zijn wijngaarden want hier begint het allemaal. Dat heeft hij geleerd bij Chateau Haut Brion waar hij zijn stage heeft mogen afronden. Niet zo maar een wijnhuis. Naast deze heeft hij bij diverse top wijnen huizen gewerkt. Een wijnmaker die als geen ander weet hoe je een top glas kan maken.

Zodra de fles open gaat ruiken we de kracht van de Rioja, veel rijkdom van zwart fruit en lichte kruiden. Bij het inschenken zien we een robijn rode kleur met paarse schittering die erg uitnodigend is. De geur is bijzonder expressief met veel fruit, kruidigheid en beetje balsamico. De smaak is verfijnd met een zacht mondgevoel wat erg prettig is. Op de tong nuances van zwart en rood fruit en daarbij wat kruiden en een beetje zoethout.

Jaargang 2021
Houdbaar tot 2027
Druivensoort 100% Tempranillo
Regio Rioja
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.5
Restsuiker 1.7
Land ES
Ph waarde 3.7
GTIN
Zuurgraad 5.6