-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
Het maken van een wijn kan soms zo eenvoudig zijn. Sue Sonnenberg, echtgenote van Diemersfontein-eigenaar David Sonnenberg, vroeg haar man op een avond of het schilderij in hun eetkamer mooi zou zijn als wijnetiket. Het duurde niet lang voordat de iconische afbeelding van Carl Büchner's Harlequin op een label terechtkwam. Deze wijn eert de nagedachtenis van deze voorbeeldige kunstenaar en een deel van de opbrengst van deze wijn zal worden geschonken aan een klein fonds voor opkomende kunstenaars in samenwerking met de Association of Arts in Pretoria.
Diemersfontein Harlequin is gemaakt van Shiraz- en Pinotage-druiven. De Shiraz rijpte in 3e en 4e vulling houten vaten en de Pinotage was 12 maanden in contact met Franse eikenhouten vaten. Keldermeester Francois Roode stelde verschillende melanges samen om uiteindelijk te beslissen over de meest expressieve.
Het is donkerrood in het glas en er zijn mooie bessen en geroosterde tonen in de neus. In de mond een aroma van pruimen en aalbessen gecombineerd met duidelijke mokka-tonen. De rode wijn uit Zuid-Afrika smaakt licht zoet maar is dat zeker niet, en ondersteund door een sappige tanninestructuur.
De Diemersfontein Harlequin gaat heerlijk samen met lams- of currygerechten. Maar het past ook perfect bij een barbecue-avond.
Categorie: Rode Wijnen
Jaargang: 2019
Houdbaarheid: 2024
Wijnmakerij/merk: Diemersfontein Wine
Regio: Wellington
Land: Zuid-Afrika
Druivensoort: 65% Shiraz en 35% Pinotage
Smaak: droog
Alcoholgehalte: 14,0% vol
Restsuiker: 3,5 g/l
Aanbevolen drinktemperatuur: 16-18 °C
Inhoud: 0,75 liter
GTIN 6009663800686
Jaargang | 2019 |
Houdbaar tot | 2024 |
Druivensoort | 65% Shiraz, 35% Pinotage |
Regio | Wellington |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.0 |
Restsuiker | 3.5 |
Land | ZA |
Ph waarde | 3.60 |
GTIN | |
Zuurgraad | 5.4 |