Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Chateau Poitevin par Nature Sulfitarm Medoc AOC

Chateau Poitevin par Nature Sulfitarm Medoc AOC

€10,29
op voorraad
Een groot en toch goedkoop genot zonder sulfieten in de wijn, perfect voor gezellige avonden, bij barbecues, bij hartige, pittige gerechten of bij rund en wild.
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

De Château Poitevin "par nature" 2019 uit de Médoc is een rode wijn die geheel zwavelvrij wordt gevinifieerd. Dit is altijd de visie geweest van de eigenaar van Château Poitevin, Guillaume Poitevin, die in de voetsporen van zijn vader trad en wijnmaker werd, alleen met zijn eigen moderne visie op wijnmaken. Dat was in de jaren negentig het startsein voor de oprichting van zijn eigen Château in Frankrijk, dat hij sindsdien samen met zijn vrouw runt.

Bij de bijzondere Cuvée Château Poitevin "par nature" 2019 ligt de focus op de zachte behandeling van de natuur en de wijn, die in perfecte harmonie moeten klinken. Door het gebruik van de beste en gezondste druiven wordt er bij de productie geen gebruik gemaakt van sulfieten en is de histamine waarde dus laag.

De maceratie wordt uitgevoerd bij lage temperaturen om de aroma's van de cuvée, die voor 70% uit Merlot en 30% Cabernet Sauvignon bestaat, te behouden. De fermentatie vindt plaats in thermo-gereguleerde containers.

De Château Poitevin "par nature" 2019 overtuigt met een karmozijnrode kleur. Intense tonen van rijp rood fruit in de neus. Vol in de mond, met mooi fruit. Een flatterende, absoluut overtuigende Bordeaux die door zijn jonge leeftijd zeker wat decantatie kan gebruiken.

Een groot en toch goedkoop genot zonder sulfieten in de wijn, perfect voor gezellige avonden, bij barbecues, bij hartige, pittige gerechten of bij rund en wild.

Jaargang 2019
Houdbaar tot 2025
Druivensoort 70% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon
Regio Bordeaux
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad