-
Geen verzendkostenBij een bestelling boven de €100,-
-
Ruim assortimentTop wijnen, Champagne, Sekt en likeur
-
Unieke wijnen, Champagne en SektRechtstreeks van de wijnboer
-
Duurzaam en ecologischGeteeld en geproduceerd
Deze Bordeaux uit de Château Cambon la Pelouse Cru Bourgeois AOP 2018 heeft zich altijd al onderscheiden van zijn concurrenten, maar kreeg in 2018 een speciale onderscheiding. Cambon la Pelouse mag zich sinds dit jaar een Cru Bourgeois Exceptionel noemen. En niet omdat 2018 zo'n uitstekende jaargang was, wat absoluut onbetwist is. Nee, deze excellente rode uit Macau, direct grenzend aan de appellatie Margaux, is altijd met veel moeite, knowhow en toewijding aan de wijn gevinifieerd. Als het weer dan meespeelt, zoals hier het geval is, kan het resultaat alleen maar een uitzonderlijke wijn zijn met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.
De cuvée bestaat uit 54% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot en 4% Petit Verdot en kan dus omschreven worden als "klassiek Haut-Médoc". Hubert de Bouard (Château Angelus) is oenologisch adviseur en verantwoordelijk voor de rijping van de jaargang 2018 in 35% nieuwe eik gedurende 15 maanden.
Dankzij het zeer stabiele weer tijdens de oogst van 2018 konden de druiven op maximale rijpheid worden geoogst, maar niet overrijp. Deze Cambon la Pelouse is dan ook heerlijk rood en zwart fruitig in de neus en in de mond, zijdezacht en vol, met zeer gepolijste tannines. We waren onder de indruk van de charme en de lange afdronk van dit druivensap.
In de Karaf behaalde de Château Cambon la Pelouse Cru Bourgeois AOP 2018 92/100 punten.
Suckling kreeg 91-92/100 punten, Parker 90-92/100.
Een droge solowijn zoals in het boek staat, met een lang bewaarpotentieel.
Deze rode wijn is gemaakt met veel respect voor de natuur; het draagt het Franse label "Haute Valeur Environnementale".
Jaargang | 2018 |
Houdbaar tot | 2037 |
Druivensoort | 54% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot, 4% Petit Verdot |
Regio | Bordeaux, Haut-Médoc |
Aanbevolen drinktemperatuur | |
Inhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.0 |
Restsuiker | 0.2 |
Land | FR |
Ph waarde | 3.56 |
GTIN | |
Zuurgraad | 5.0 |