Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Château Cambon la Pelouse Cru Bourgeois AOP 2015

Château Cambon la Pelouse Cru Bourgeois AOP 2015

€18,91
niet op voorraad
René Gabriel kent 18/20 punten toe; James Suckling 90-91/100 voor deze Cambon la Pelouse, die moet worden genoten met stevig stoofvlees, wild, lamsvlees, harde kaas of zelfs alleen
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen..
  • Geen verzendkosten
    Bij een bestelling boven de €100,-
  • Ruim assortiment
    Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
  • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
    Rechtstreeks van de wijnboer
  • Duurzaam en ecologisch
    Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Annick en Jean-Pierre Marie, de eigenaren van Château Cambon la Pelouse, gelegen in de Haut-Médoc, direct ten zuiden van de appellatie Margaux, maakten een jubileum-cadeau met deze wijn. Of moet ik zeggen 260.000 cadeaus? Omdat er zoveel flessen zijn gevuld van deze prachtige en klassieke Left Bank-wijn. Aanleiding was de 20-jarige activiteit als wijnmaker. Deze wijn is in ieder geval een mooi geschenk van het uitstekende jaar 2015, dat zulke ideale klimatologische omstandigheden kende in de zuidelijke Haut-Médoc.

De constant warme dagen en de tegenwicht, koele nachten lieten de 48% Cabernet Sauvignon en Merlot, aangevuld met 4% Petit Verdot, volledig rijpen van de wijnstokken, die gemiddeld 35 jaar oud waren. Het was mogelijk om op het optimale moment te oogsten en niet vanwege specificaties die bedreigd werden door slecht weer.

De Cambon la Pelouse 2015, gemaakt met de medewerking van de ster-oenoloog Hubert de Boüard, dankt het met een ongekend aroma en dichtheid, aangevuld met heerlijk zachte en evenwichtige tannines.

Zelfs het diepdonkere, intense rood onthult voor de kenner de uitzonderlijke vintage 2015. In de neus een overvloed aan zwart fruit, delicaat rijpe bramentonen en geroosterde tonen die afkomstig zijn van vatrijping in 50% nieuwe vaten en 50% eenjarige vaten. De smaak is stevig, veel souplesse met fijne en gepolijste tannines. Een typische Haut-Médoc, met enorm fruit en een lange afdronk.

Dit alles tegen een prijs die vraagt ​​om zoveel mogelijk in de kelder te plaatsen. Want aan dit druivensap wordt een levensduur van minimaal 10 jaar geschonken. Na 1-2 uur decanteren is het vandaag echter al klaar om te drinken.

René Gabriel kent 18/20 punten toe; James Suckling 90-91/100 voor deze Cambon la Pelouse, die moet worden genoten met stevig stoofvlees, wild, lamsvlees, harde kaas of zelfs alleen

Cambon la Pelouse behoort nu tot de Australische Treasury Wine Estates Group, die ook bekende merken als Penfolds of Beringer in Californië bezit. De verwachting is dat deze internationaal bekende eigenaar het landgoed nog verder zal brengen naar het toppunt van wijnen in de appellatie Haut-Médoc.

Jaargang 2015
Houdbaar tot 2034
Druivensoort 50% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot, 4% Petit Verdot
Regio Bordeaux, Haut-Médoc
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 14.0
Restsuiker
Land FR
Ph waarde
GTIN
Zuurgraad