Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Aristea Méthode Cap Classique (MCC) Blanc Brut

Aristea Méthode Cap Classique (MCC) Blanc Brut

€26,17
op voorraad
Deze prestigieuze cuvée Méthode Cap Classique is een blend van Chardonnay- en Pinot Noir-druiven. Aristea MCC Blanc heeft een elegante complexiteit. De neus onthult een mooi, subtiel, biscuitachtig boeket, terwijl in de mond een fijne mousse met delicate,
De lekkerste Rode, Witte, Rosé en Dessert-wijn, Champagne, Sekt en likeur! online wijn bestellen.
 • Geen verzendkosten
  Bij een bestelling boven de €100,-
 • Ruim assortiment
  Top wijnen, Champagne, Sekt en likeur
 • Unieke wijnen, Champagne en Sekt
  Rechtstreeks van de wijnboer
 • Duurzaam en ecologisch
  Geteeld en geproduceerd
Beschrijving

Voortdurend zijn we op zoek naar nieuwe interessante wijnen, en daar kwamen we Aristea tegen. Het project van drie vrienden, gevestigd in de Kaapregio van Zuid-Afrika, symboliseert de passie en toewijding die nodig is om elke nieuwe vintage handgemaakte wijnen te produceren.

De Aristea-plant heeft dezelfde eigenschappen en dus was de naamkeuze voor het project en de wijnmakerij vrij eenvoudig. Martin Krajewski, Chateau-eigenaar uit Bordeaux, Matt Krone, wijnmaker in de 12e generatie en Florent Dumeau, oenoloog uit Bordeaux en thuis in vele bekende wijnhuizen over de hele wereld, vormen deze samenwerking. Compromisloos, in detail denkend en alleen de best practices gebruikend, creëren de drie uitzonderlijke wijnen zonder de traditie te vergeten

Een bijzondere passie van wijnmaker Matt Krone is de productie van mousserende wijnen. Hij werkt al bijna 20 jaar intensief aan dit onderwerp en het is niet verwonderlijk dat hij wordt beschouwd als een van de beste mousserende wijnboeren in Zuid-Afrika. De wijnen geproduceerd volgens de champagnemethode, in Zuid-Afrika MCC genaamd, Méthode Cap Classique, worden gekenmerkt door een ongelooflijke intensiteit en complexiteit.

Deze prestigieuze cuvée Méthode Cap Classique is een blend van Chardonnay- en Pinot Noir-druiven. Aristea MCC Blanc heeft een elegante complexiteit. De neus onthult een mooi, subtiel, biscuitachtig boeket, terwijl in de mond een fijne mousse met delicate, aanhoudende bubbels van grote finesse en subtiele aroma's alomtegenwoordig is. De heerlijke finale presenteert zich als complex en verfrissend tegelijk.

De in 2016 gebottelde mousserende wijn is perfect rijp om te drinken, maar kan ook nog enkele jaren bewaard worden.

Categorie: Mousserende wijnen

Jaargang: 2016

Houdbaarheid: 2025

Wijnmakerij/merk: Aristea

Regio: Stellenbosch

Land: Zuid-Afrika

Druivensoort: Chardonnay en Pinot Noir

Smaak: brut

Alcoholgehalte: 12,5% vol

Restsuiker: 6,5 g/l

pH: 3.1

Aanbevolen drinktemperatuur: 6-9 °C

Inhoud: 0,75 liter

GTIN 700083872166

Jaargang 2016
Houdbaar tot 2025
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Regio Stellenbosch
Aanbevolen drinktemperatuur
Inhoud 0.75
Alcoholgehalte 12.5
Restsuiker 6.5
Land ZA
Ph waarde 3.1
GTIN
Zuurgraad 7.3